top of page
Tattoo Artist Removing Stencil

Viktig info før tattoo time

Spørsmål og svar

Åpningstid:

Mandag-Fredag: 10.00-17.00

Lørdag: 10.00-15.00

Søndag: stengt

Vi har til vanlig ingen drop in, kun booking.

Du kan let bestille time ved å fylle skjema "Book time". 

Må jeg bestille time?

For det meste har vi timebestilling og ca 1-2 måneder ventetid så det lønner seg å bestille time så fort du har bestemt deg. Mindre motiver kan vi klemme inn litt fortere. Forskjellige artister har forskjellige ventelister.   

Hvor mye koster en tatovering?

Prisen på en tatovering avhenger av størrelse og hvor mye detaljer det skal være. Vi har en minstepris på 1100 kr. Ta kontakt for et prisoverslag.

Hvordan bør jeg forberede meg til timen?

Vi anbefaler at du spiser godt før du kommer til din time, og husk å få i deg nok drikke. Hvis du skulle føle deg svimmel, ta deg en brus eller sjokolade. Det er ikke anbefalt å feste dagen før, da alkohol kan øke blødning opp til 24 timer. Blod fortynner også pigmentene slik at det går utover både utseendet av tatoveringen og gro prosessen. Anbefales ikke å sole seg før tattootimen.

Hva koster en konsultasjon?

En konsultasjonstime på 15 minutter er kostnadsfritt så lenger du kommer til timen ;) (for å respektere våres artister og deres tid blir alle no show belastet med 350 kr gebyr). Dersom du ønsker et utkast på design før tatoveringstimen så tar vi forhåndsbetalt for dette.

Hva skjer om man ikke møter opp til timen?

husk å komme frisk til timen 

personer med feber eller symptomer på luftveisinfeksjon ikke kan motta tjenester.

er noe forkjølelse på gang kan du flytte timen 24 t før uten ekstra gebyr.

Avbestillingsvilkår tattoo og konsultasjon:

Hvis du ønsker å avbestille eller endre din bestilling må det gjøres senest 24 timer i forveien via telefon eller der du bestilte timen. Dersom avbestillingen ikke gjøres 24 timer før vil du bli belastet med 100% av beløpet på din bestilling, det gjelder også tilfeller hvor huden som skal tatoveres er solbrent eller skadet.

Ved bestilling av timen godkjenner man studioforskriften.

Depositum: Vi tar 1000 kr depositum for større tatoveringer. Depositum trekkes fra sluttsummen i kassa etter sesjon.

Kan jeg ta med en venn?

Vi foretrekker at du kommer alene til din time, sånn at vi kan få arbeidsro og konsentrere oss på deg. 

Kan jeg ta med barn?

Det er ikke lov å ta med små barn til studio pga høy fare for smitte.

Gjør det vondt?

Å få et motiv tegnet inn i huden med nål medbringer noe smerte. Nøyaktig hvor vondt det er, avhenger av plasseringen og ofte også dagsformen din. Reaksjonene er veldig forskjellige fra person til person, så det er vanskelig å forutse hvor vondt hver enkelt vil synes at det er. Den gode nyheten er at smerten er midlertidig!

Kan jeg ha med egen tegning?

Det kan du, men vær forberedt på at tatovøren kan komme til å foreslå noen endringer. Ikke alt som kan gjøres på papir er forsvarlig/mulig å utføre på hud.

Kan dere hjelpe meg å tegne?

Vi hjelper deg gjerne med å tegne om du vet litt om hva du vil ha. Send gjerne melding eller e-mail med beskrivelse, ønske for plassering, eksempler på ting du liker - det du har som kan gi oss et bilde av hva du ønsker deg. For at vi skal tegne til deg må du bestille time hos oss.

Hvor lenge må jeg holde meg unna sola etter å ha tatovert meg?

Du skal holde deg unna solen i 21 dager (eventuelt dekke til området som er tatovert i denne perioden).

Kan jeg få en allergisk reaksjon?

Allergiske reaksjoner kan skje. Om du er redd for du kan komme til å reagere på blekket kan det kan lønne seg å ta en test på dette i forveien. Dette kan du få hjelp til i studioet. Fargene i vårt studio er sjekket grundig opp mot mattilsynet lister over anbefalinger og skal være trygge. Men allergier kan forekomme uansett, svart er den fargen som har hatt minst reaksjoner

Hva er den beste tiden på året for å ta en tatovering?

Selv om du fint kan ta en tatovering når som helst på året, får huden din mye mer slitasje i løpet av sommeren med sol og bad. Høsten, vinteren og våren er virkelig de beste sesongene for å få en tatovering.

Er det greit om jeg tatoverer meg selv om jeg er syk?

Å ta en tatovering når immunsystemet ditt ikke er 100%, er ikke en god ide. Du trenger all din styrke for å helbrede tatoveringen, noe kroppen din ikke vil kunne gjøre hvis den allerede kjemper mot virus og bakterier. For ikke å nevne det faktum at det er veldig dumt å ta med seg sykdommen inn til studioet og risikere å overføre bakteriene til andre, spesielt tatovøren din. Hvis du er syk og har en avtale, ring og flytt timen til en senere anledning.

Er det mulig å fjerne en tatovering?

I dag kan man i de fleste tilfeller fjerne en tatovering med hell ved hjelp av laser. Man har allikevel ingen garanti for å kunne fjerne en tatovering fullstendig - har tatovøren gått for dypt kan det være at laseren ikke når frem til blekket, eller du kan ha fått arrvev som igjen hindrer laseren i å fjerne alle spor. Dette er uansett en lang og kostbar prosess, så om du vurderer å ta en tatovering er det veldig viktig å være sikker før du tar steget.

Hvor stor er smittefaren?

I et seriøst studio som har god kunnskap og rutiner på hygiene er faren for smitte av blodbårene sykdommer minimal. Alt utstyr som er i kontakt med tatoveringen (direkte og indirekte) er enten engangs eller sterilisert for hver gang det er i bruk. Vi har alle tatt smittevernkurs, hygienekurs hos Rikshospitalet og dekontamineringkurs.

Kan man drikke alkohol når man blir tatovert?

Alkohol gjør blodet tynnere, så om du inntar alkohol før eller under tatoveringsprosessen kan det føre til at du blør mer enn normalt, noe som igjen kan påvirke resultatet. I tillegg blir dømmekraften mindre ved inntak av alkohol og valg av motiv kan være mindre gjennomtenkt. Anbefales ikke å drikke alkohol etter tattootimen heller siden det kan påvirke healing perioden i første timene.Kan man ta smertestillende før man blir tatovert?

Så sant typen smertestillende ikke er merket med varseltrekant er ikke dette noe som vil ha en negativ effekt, men det har heller ingen virkning på smerten ved tatovering.Kan jeg trene etter å ha blitt tatovert?

Du bør ikke trene på 48 timer etter å ha tatt en tatovering. Dette fordi du kan svette ut blekket før huden har fått muligheten til å innkapsle det. Når du har fått skorpe må du være forsiktig så du ikke strekker skorpen slik at den sprekker, det vil påvirke jevnheten i fargen.

Det har falt av noen deler av tatoveringen min.

Ta bilde av din tatovering i løpet av første 3 uker og send en melding med datoen tatoveringen ble tatt. Studio gir gratis fix på alle tatovering unntatt finger, innside av hånd og fotblad.


Kan jeg få tatovering på innsiden av hendene, finger eller fot?

Tatovering er absolutt mulig å utføre, men det er ikke en plassering vi anbefaler fordi de falmer veldig raskt, og for å opprettholde en slik tatovering må du regne med å måtte fylle på flere ganger.

Hva skjer med tatoveringen hvis jeg går opp eller ned i vekt?

Noen få kilo opp eller ned vil ikke ha noe vesentlig å si for tatoveringen din. Noen områder er for så vidt mer utsatt for å endre seg ved en eventuell vektøkning (mage/hofter/rumpe/lår), så risikoen for å få strekkmerker slik at tatoveringen blir strekt/sprukket er større der. Hvis du får strekkmerker ved graviditet så kan tatoveringen sprekke. Ved kraftig vektøkning/-redusering kan det hende at det blir strekkmerker og tatovering kan bli ødelagt. F.eks ved bruk av anabole steroider og fettsuging.  

Jeg er under 18 år men har fått tillatelse av foreldrene mine til å tatovere meg. Kan jeg tatovere meg hos dere da?

Studio har en aldersgrense på 18 år, og 16 år med foreldres tillatelse. Men husk at det er du, ikke foreldrene dine, som skal ha tatoveringen på kroppen resten av livet, og vi opplever at de fleste som tar tatoveringer så tidlig angrer i ettertid. Hvis du mener at du er sikker på hva du vil ha skader det heller ikke å vente; dette er en ting som varer livet ut!


Kan jeg tatovere meg når jeg er gravid?

Nei, dette frarådes - kroppen kan i verste fall reagere på smerten ved å støte bort fosteret tidlig i graviditeten. Det er helt klart fordelaktig å ikke utsette kroppen for slikt stress i denne perioden.

Kan jeg tatovere meg når jeg ammer?

Nei. Det du som ammer må vite er at adrenalinet du får ved å bli tatovert vil gå over i morsmelken, og hvis du får en infeksjon eller andre former for komplikasjoner som følge av tatoveringen vil dette også påvirke melken som igjen vil påvirke barnet.Kan jeg fortsatt få epidural hvis jeg tatoverer korsryggen?

I følge de fleste leger – nei.

Kan jeg bade etter å ha tatovert meg?

All form for bading skal unngås de tre første ukene. Dette på grunn av bakteriene du utsetter såret ditt for. Du kan derimot dusje som vanlig.

Kan jeg få en hvit tatovering?

En helt hvit tatovering vil ikke forbli hvit, men få en gulaktig tone når huden legger seg over, og oppfattes derfor ofte som et arr i stedet for en tatovering. Hvitt blekk egner seg bedre som en high-light i en større sammenheng enn som en ren flate.

Pris og viktig info: About
bottom of page