top of page
Colorful Tattoos

Viktig info før tattoo time

spørsmål og svær

Hvor mye koster en tatovering?

Prisen på en tatovering avhenger av størrelse og hvor mye detaljer det skal være. Vi har en minstepris på 1000kr. Ta kontakt for et prisoverslag. Eventuell tegning og konsultasjonstime er inkludert i prisen.   


Gjør det vondt?

Å få et motiv tegnet inn i huden med nål medbringer noe smerte. Nøyaktig hvor vondt det er, avhenger av plasseringen og ofte også dagsformen din. Reaksjonene er veldig forskjellige fra person til person, så det er vanskelig å forutse hvor vondt hver enkelt vil synes at det er. Den gode nyheten er at smerten er midlertidig!


Kan jeg ha med egen tegning?

Det kan du, men vær forberedt på at tatovøren kan komme til å foreslå noen endringer. Ikke alt som kan gjøres på papir er forsvarlig/mulig å utføre på hud.


Kan dere hjelpe meg å tegne?

Vi hjelper deg gjerne med å tegne om du vet litt om hva du vil ha. Send gjerne melding eller mail med beskrivelse, ønske for plassering, eksempler på ting du liker - det du har som kan gi oss et bilde av hva du ønsker deg. For at vi skal tegne til deg må du bestille time hos oss.


Må jeg bestille time?

Det hender vi har mulighet til å ta en drop-in, men for det meste har vi timebestilling og ca 1 måned ventetid så det lønne seg å bestille time så fort du har bestemt deg.


Hvor lenge må jeg holde meg unna sola etter å ha tatovert meg?

Du skal holde deg unna solen i 21 dager (eventuelt dekke til området som er tatovert i denne perioden).


Kan jeg få en konsultasjonstime?

Under en konsultasjonstime hjelper vi deg med å legge en plan for tatoveringen din. Det bestilles på samme måte som en tatoveringstime og koster deg ikke noe ekstra.


Kan jeg få en allergisk reaksjon?

Allergiske reaksjoner kan skje. Om du er redd for du kan komme til å reagere på blekket kan det kan lønne seg å ta en test på dette i forveien. Dette kan du få hjelp til i studioet. Fargene i vårt studio er sjekket grundig opp mot Mattilsynets lister over anbefalinger og skal være trygge. Men allergier kan forekomme uansett, svart er den fargen som har hatt minst reaksjoner


Er det mulig å fjerne en tatovering?

I dag kan man i de fleste tilfeller fjerne en tatovering med hell ved hjelp av laser. Man har allikevel ingen garantier for å kunne fjerne en tatovering fullstendig - har tatovøren gått for dypt kan det være at laseren ikke når frem til blekket, eller du kan ha fått arrvev som igjen hindrer laseren i å fjerne alle spor. Dette er uansett en lang og kostbar prosess, så om du vurderer å ta en tatovering er det veldig viktig å være sikker før du tar steget.


Hvor stor er smittefaren?

I et seriøst studio som har god kunnskap og rutiner på hygiene er faren for smitte av blodbårne sykdommer minimal. Alt utstyr som er i kontakt med tatoveringen (direkte og indirekte) er enten engangs eller sterilisert for hver gang det er i bruk. Vi har alle tatt smittevernkurs, hygienekurs hos Rikshospitalet og dekontamineringkurs.


Kan man drikke alkohol når man blir tatovert?

Alkohol gjør blodet tynnere, så om du inntar alkohol før eller under tatoveringsprosessen kan det føre til at du blør mer enn normalt, noe som igjen kan påvirke resultatet. I tillegg blir dømmekraften mindre ved inntak av alkohol og valg av motiv kan være mindre gjennomtenkt. Anbefales ikke å drikke alkohol etter tattootimen heller siden det kan påvirke healing perioden i første timene.


Kan man ta smertestillende før man blir tatovert?

Så sant typen smertestillende ikke er merket med varseltrekant er ikke dette noe som vil ha en negativ effekt, men det har heller ingen virkning på smerten ved tatovering.


Kan jeg trene etter å ha blitt tatovert?

Du bør ikke trene på 48 timer etter å ha tatt en tatovering. Dette fordi du kan svette ut blekket før huden har fått muligheten til å innkapsle det. Når du har fått skorpe må du være forsiktig så du ikke strekker skorpen slik at den sprekker, det vil påvirke jevnheten i fargen.


Kan jeg få tatovering på innsiden av hendene, finger eller fot ?

Tatovering er absolutt mulig å utføre, men det er ikke en plassering vi anbefaler fordi de falmer veldig raskt, og for å opprettholde en slik tatovering må du regne med å måtte fylle på flere ganger.  


Hva skjer med tatoveringen hvis jeg går opp eller ned i vekt?

Noen få kilo opp eller ned vil ikke ha noe vesentlig å si for tatoveringen din. Noen områder er for så vidt mer utsatt for å endre seg ved en eventuell vektøkning (mage/hofter/rumpe/lår), så risikoen for å få strekkmerker slik at tatoveringen blir strekt/sprukket er større der. Hvis du får strekkmerker ved graviditet så kan tatoveringen sprekke. Ved kraftig vektøkning/-redusering kan det hende at det blir strekkmerker og tatovering kan bli ødelagt. F.eks ved bruk av anabole steroider og fettsuging.  


Jeg er under 18 år men har fått tillatelse av foreldrene mine til å tatovere meg. Kan jeg tatovere meg hos dere da?

Vi har en aldersgrense på 18 år, og 16 år med foreldres tillatelse. Men husk at det er du, ikke foreldrene dine, som skal ha tatoveringen på kroppen resten av livet, og vi opplever at de fleste som tar tatoveringer så tidlig angrer i ettertid. Hvis du mener at du er sikker på hva du vil ha skader det heller ikke å vente; Dette er en ting som varer livet ut!


Kan jeg tatovere meg når jeg er gravid?

Nei, dette frarådes - Kroppen kan i verste fall reagere på smerten ved å støte bort fosteret tidlig i graviditeten. Det er helt klart fordelaktig å ikke utsette kroppen for slikt stress i denne perioden.


Kan jeg tatovere meg når jeg ammer?

Nei. Det du som ammer må vite er at adrenalinet du får ved å bli tatovert vil gå over i morsmelken, og hvis du får en infeksjon eller andre former for komplikasjoner som følge av tatoveringen vil dette også påvirke melken som igjen vil påvirke barnet.


Kan jeg fortsatt få epidural hvis jeg tatoverer korsryggen?

I følge av de fleste leger – nei.


Kan jeg bade etter å ha tatovert meg?

All form for bading skal unngås de to første 3 ukene. Dette på grunn av bakteriene du utsetter såret ditt for. Du kan derimot dusje som vanlig.


Kan jeg få en hvit tatovering?

En helt hvit tatovering vil ikke forbli hvit, men få en gulaktig tone når huden legger seg over, og oppfattes derfor ofte som et arr isteden for en tatovering. Hvitt blekk egner seg bedre som en high-light i en større sammenheng enn som en ren flate.


For mer spørsmål send melding eller ring studio.

Learn More
About: About
bottom of page